Tuesday, November 5, 2013

CuTi-CuTi BaNduNG : OraNGe's HoMe SyaRiaH

~jutawan rupiah ~
Salam maal hijrah untuk silent readerku mahupun followers aku tersayang.. selamat bercuti juga untuk kalian semua.. jeng, jeng, jeng.. bila disebut cuti, maka terbayanglah percutian aku, encik suami, kakak, adik dan adik iparku ke KOTA BANDUNG, INDONESIA pada 28 Oktober 2013 yang lalu.. percutian yang telah dirancang pada awal tahun 2013.. 

Maka sebelum bercuti wajiblah tukar duit rupiah dulu.. terasa jutawan tatkala menukar duit ke rupiah.. almaklum la 1,000,000 rupiah bersamaan RM285.00 time tu.. bayangkanlah kalau kalian tukar RM1,000.00.. hah kan dah jadi jutawan.. tapi jutawan rupiah jer la.. hehehehe

~ abaikan dua orang model tu.. hehehe..~


~ Orange's Home Syariah Bandung ~

Orange' Home Syariah Bandung.. inilah hotel yang kami duduk sepanjang 5 hari 4 malam di kota bandung.. aku booking hotel nie melalui www.agoda.com jer.. mudah dan senang.. ramai juga pelancong Malaysia yang menginap di sini.. setiap hari ada jer group dari Malaysia check-in di hotel ini.. time breakfast pun penuh dengan muka orang Malaysia.. biliknyer pun selesa.. jika korang ke KOTA BANDUNG, aku syorkan menginaplah di sini.. tak perlu menginap di hotel 5 star @ 4 star.. almaklum la hotel sekadar tempat penginapan jer di KOTA BANDUNG.. dari pagi sampai ke malam sahih-sahih korang akan bershopping sakan.. hah jika berminat silalah layari  www.orangehomessyariahhotelbandung.com/

8 comments:

andri hardiansyah said...

DIDOT SUPIR RENTAL MOBIL DIBANDUNG
CITY TOUR DIBANDUNG

1 MOBIL TOYOTA AVANZA 2013 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO 1 : RP 450.000
INCLUDE.

1 MOBIL TOYOTA AVANZA
SUPIR
BBM/PETROL
PARKIR DAN JALAN-JALAN DALAM KOTA {PASAR BARU, FECTORY OUTLET DAGO STREET + RIAU TREET}.

PAKET MURAH 2 LEMBANG AREA : RP 450.000 INCLUDE.
1 MOBIL TOYOTA AVANZA
SUPIR
BBM/PETROL
PARKIR
DALAM KOTA + LEMBANG AREA {FLOTING MARKET,SARI ATER,TANGKUBAN PERAHU,}
TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH 3 CIWIDEY : RP 525.000/
1 MOBIL TOYOTA AVANZA
BBM/PETROL
PARKIR
TOL / HIGHWAY TAX
DALAM KOTA + CIWIDEY {KEBUN STRAEBERRY,KAWAH PUTIH, DANAU PATENGGANG}
TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH 5 JAKARTA – BANDUNG : RP 775.000 / INCLUDE
1 MOBIL TOYOTA AVANZA
SUPIR
BBM/PETROL
JEMPUT DARI BANDARA JAKARTA SAMPAI HOTEL
TOL / HIGHWAY TAX
TIDAK TERMASUK TIKET WISATA DAN MAKAN

HOME STAY t PAKET MOBILB + SEWA RUMAH = RP 950.000 INCLUDE
STAY FOR 2D / 1N HOUSE IN PESONA PASIRLUY URESIDENCEO
ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D / 1N
FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
1 MOBIL TOYrOTA AVANZA
PLUS SUPIR
PLUS BBM/BENSIN
PICK UP & RETUR TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE CAR FOR 2 PAX ,7 FAX ,10 PAX ,14 PAX OR BUS

CALL. : +6281221988186
Whatsapp : +6281221988186
Email : andri.hardiansyah86@gmail.com
Facebook : zubankatana@yahoo.com
Web. : http://hayu4tuh.blogspot.com/
Hubungi : Andri hardiansyah

toto darmawan said...

pekej murah 4 hari 3 malam mulai dari harga 350 rm / pax
acomodation :
hotel room facilities
( wifi , breakfast , tv cable, ac, hot & cold water )
transport include petrol , parking , driver
- lunch & dinner di restaurant yang di recoment kan :
sederhana padng restaurant
simpang raya padang restaurant
karamba sundanese restaurant
iga bakar wong solo
stone cafe dago hill
kampiun bistro
kedai kemangi pasar baru
berminat sila contact / whatsapp +628818056177 atau email ke toto555@smartfren.blackberry.com
totodarmawan70@gmail.com

toto darmawan said...

pekej 4 pax 420rm / pax
pekej 5 pax 390rm / pax
pekej 6 pax 380rm / pax
pekej 10 pax 375rm / pax
pekej 11 pax 370rm / pax
pekej 12 pax 360rm / pax
pekej 13 pax 350rm / pax

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Nonton film online said...

Thanks for share.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

Kereta included :
☆ Driver / Supir
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ Daily mineral water

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus

Jom..arrange your Bandung holiday

kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer