Wednesday, April 29, 2015

~ Trip Bandung 2015 : Taman Safari Indonesia, Bogor ~


Jeng.. jeng.. jeng.. sejak first time bercuti di Bandung.. setiap tahun aku pasti datang dan datang bercuti di Bandung kembali.. Jika second trip aku dan encik suami dahulu, kami pergi bersama mak dan bapa mertuaku.. kali ini percutian kami ke Bandung adalah percutian bersama adikku dan sepupu-sepupuku.. Taman Safari Indonesia di Bogor antara destinasi yang kami kunjungi.. Oleh kerana kami ke sini hari ahad, maka tiket masuk kami adalah rate harga weekend, iaitu IDR300,000 rupiah.. 


Namun, apalah yang ada pada harga.. jika dibandingkan dengan keasyikan dan keseronokan kami memberi haiwan-haiwan di Taman Safari ini makan.. malah terasa berbaloi-berbaloi bergerak seawal 5.30 pagi waktu Indonesia untuk pergi ke sini.. hilang tension dan stress memberi haiwan-haiwan ini makan carrot dan pisang.. opss tak perlu berjalan kaki u all.. hanya duduk dalam kereta.. buka tingkap dan hulurkan carrot @ pisang pada haiwan-haiwan ini.. 


Tapi u all.. bukan semua tempat boleh buka tingkap.. tatkala melalui habitat haiwan seperti singa di atas.. tingkap perlu ditutup.. hehehe.. 


Di Taman Safari Indonesia ini juga ada pertunjukan Dolphin.. asyik dan seronok melihat dolphin-dolphin ini beraksi.. pelbagai aksi dan gaya yang dipertontonkan.. dari aksi menari hinggalah ke menjawab soalan matematik.. pastinya kita akan sentiasa gelak dan ketawa.. 

Selain show dolphine.. kami juga sempat menonton pertunjukan cowboy.. hah bukan dalam bahasa inggeris tau u all.. tapi dalam bahasa indonesia.. terhibur kami melihat pelbagai aksi dan cerita.. dari satu scene ke satu scene.. 


So, jika kalian silent reader dan follower blogku bercuti ke Bandung.. pastikan Taman Safari Indonesia menjadi salah satu senarai percutian u all sekeluarga.. setiap rupiah yang dikeluarkan pasti berbaloi dengan segala keasyikan, keriangan dan keseronokan berada di sini..

NOTA :- Kalau nak elak penat bertolak seawal pagi dari Bandung.. dan balik sampai malam di Bandung.. boleh juga menginap di Puncak semalaman.. almaklum la Taman Safari Indonesia besar dan luas..  

48 comments:

Ahmad Alifa said...

Salam akak and abang

Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

(rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

contoh butiran perjalanan

firstday (shopping day)
>Bandung airport or train station Bandung banda
>Pasar Baru membeli belah
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago

seconday (explore north bandung)
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>sariater Hot Spring
>kampung daun restaurant / dusun bambu
>wisata naik kuda
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

thirdday (explore north bandung)
>kawah putih crater
>trans studio indoor themes park
>rengganis crater
>situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
>rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
>cibaduyut-shoes and jacket leather original


lastday (sayonara Bandung)
>check out hotel
>memberli oleh2 bandung
>Airport transfer

Term and condition
*rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
*rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
>rate 6 pax~229rm per person
>rate 4 pax~269rm per person
>rate 2pax~389rm per person
>semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

>tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
email alifabandungtour@gmail.com

trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...
Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+628221627077
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Ahmad Alifa said...

USalam 1 Malaysia,


Kami alifa bandung syariah tour sedia pakej jimat transport kat bandung...

Rate per car daily TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKEJ MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

>12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
+62 852 9446 6131

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)


Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Kyran Trans said...

Salam Kenal Tuan/Puan
Maap ikut share Tempahan sewa kereta murah bandung # KYRANTRANS #
Kami menawarkan:
Sewa kereta murah+Pakej Tour Murah+Hotel
Untuk lebih jelas sila Tuan/Puan
Call:+6281312767300:+628157330300:WA+6281809692300
Emal:kyrantrans@gmail.com
FB:kyrantrans
Webs:Www kyrantrans.com
Maap Tuan/Puan kita tak akan panjang lebar menawarkanI INTERARY TOUR KYRATRANS.
Kami sangat berterima kasih banyak bila Tuan/Puan sudah sudi menampilkan Tulisan di blog yang Tuan/Puan miliki
SEWA KERETA MURAH KYRANTRANS"HARGA BOLEH RUNDING"
Terima Kasih

TIPS BERCUTI KAT BANDUNG said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam.

sauqy bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg sudah ada plan untuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
FB: ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

BANDUNG ITU INDAH,NGAPAIN DIRUMAH AJA .. JOM DATANG BANDUNG DAN GUNAKAN KHIDMAT TRANSPORT DARI TEAM AYUNG BANDOENG ..

sauqy bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg sudah ada plan untuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
FB: ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

BANDUNG ITU INDAH,NGAPAIN DIRUMAH AJA .. JOM DATANG BANDUNG DAN GUNAKAN KHIDMAT TRANSPORT DARI TEAM AYUNG BANDOENG ..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

sauqy bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg sudah ada plan untuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
FB: ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

BANDUNG ITU INDAH,NGAPAIN DIRUMAH AJA .. JOM DATANG BANDUNG DAN GUNAKAN KHIDMAT TRANSPORT DARI TEAM AYUNG BANDOENG ..

sauqy bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg sudah ada plan untuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
FB: ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

BANDUNG ITU INDAH,NGAPAIN DIRUMAH AJA .. JOM DATANG BANDUNG DAN GUNAKAN KHIDMAT TRANSPORT DARI TEAM AYUNG BANDOENG ..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282282222896 / +6282214441280
Call : +6282282222896 / +6282214441280
Blog: http://paketpelanconganbandung.blogspot.co.id/
Email : Dhanibandung@yahoo.com
web :www.pakejpelanconganbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Ahmad Alifa said...

Salam uolllssss

Jom Semua Bercuti Kat Bandung
Promote Promote Special Offer nihhh
Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
murah nye sampaiii pengsan ni

Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
butiran perjalanan
Day 1 
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah 
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet Jalan Riau
>dinner at iga bakar mas giri

Day 2
>Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at klc cafe
>deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
>Strawberry and tea park 
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
>dinner at balacan

day 3
>kawah putih or trans studio bandung (option)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah

325rm per person if 6 person
320rm per person if 7 person
315rm per person if 8 person
310rm per person if 9 person
300rm per person if 10 person

*rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

*RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

*no hidends charge

whatapps or email laju-laju : 

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :
ahmadalifabandungtour@gmail.com

Ahmad Alifa said...

Salam uolllssss

Jom Semua Bercuti Kat Bandung
Promote Promote Special Offer nihhh
Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
murah nye sampaiii pengsan ni

Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
butiran perjalanan
Day 1 
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah 
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet Jalan Riau
>dinner at iga bakar mas giri

Day 2
>Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at klc cafe
>deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
>Strawberry and tea park 
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
>dinner at balacan

day 3
>kawah putih or trans studio bandung (option)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah

325rm per person if 6 person
320rm per person if 7 person
315rm per person if 8 person
310rm per person if 9 person
300rm per person if 10 person

*rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

*RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

*no hidends charge

whatapps or email laju-laju : 

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email :
ahmadalifabandungtour@gmail.com

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam.

Nonton film 720p said...

Seru nya kat Bandung boleh nak kesana ni :)

Selaras Abadi said...

Trolley Stainless berkata : wah pengen kesono lagi, padahal dah beberapa kali kesana

bercuti murah kat bandung said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
6 orang dikira 230rm/pax sahaja

included
hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
buffet breakfast
transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

excluded
lunch & dinner
tiket lawatan & flight

kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditourbandung@gmail.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum.
minta maav nak ikut promote kat blog tuan/puan

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

ABIM TRANSPORT Adalah sebuah company sewa kereta MURAH kat bandung atau pon jakarta & peyedia Hotel.bandung dan jakarta
dah berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya,
menawarkan PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
pada harge yg berbaloi hanye tuk orang Malaysia.

Rasailah keseronokan bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan berbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang sedap di kota bandung ....

di bawah ni harge sewa kereta yg ABIM TRANSPORT tawarkan ..
BANDUNG TOUR :

* TOYOTA AVANZA :(6seat)RM 130 / IDR 400.000
* SUZUKI MPV :(7seat)RM 130 / IDR 400.000
* DAIHATSU LUXIO:(7seat)RM 130 / IDR 400.000
* KIJANG INOVA :(7seat)RM 170 / IDR 500.000
* KIA PREGIO :(10seat)RM 170 / IDR 550.000
* ISUZU ELF :(10-15seat)RM 215 / IDR 650.000
* ISUZU ELF LONG:(16-19seat)RM 250 / IDR 750.000

Harge sewa Kereta Taip Daily/14 hour from 8am to 10 pm
dah include sekali dengan
*Kereta
*Pemandu
*Parking
*tol
*harge bole kurang lagi roger by whatapps (fast respon)

Group yang sudah pernah di layan
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

*Sekiranya tuan/puan berminat bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum.
PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
ABIM TRANSPORT Adalah sebuah company sewa kereta MURAH kat bandung atau pon jakarta & peyedia Hotel.bandung dan jakarta
dah berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya,
menawarkan PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
pada harge yg berbaloi hanye tuk orang Malaysia.
Rasailah keseronokan bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan berbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang sedap di kota bandung ....
di bawah ni harge PAKEJ ABIM TRANSPORT tawarkan ..
Pakej 4D3N
transport + hotel
2 orang RM 350 / orang. (1 bilik)
4 orang RM 299 / orang. (2 bilik)
6 orang RM 270 / orang. (3 bliki)
8 orang RM 245 / orang (4 bilik)
10 rang RM 220 / orang (5 bilik)
*PASAL HARGE BISA RUNDING LAGI..ROGER BY WHATAPPS
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah pernah di layan
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
*Sekiranya tuan/puan berminat bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 650.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum ..
ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
> Contoh Itinerary Tour
Seperti:
-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food
Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafΓ©
Package Rate :
-pakej transport+hotel (2pax)
*3D2N = RM 260/pax
*4D3N = RM 375/pax
*5D4N = RM 480/pax
-pakej transport+hotel (4pax)
*3D2N = RM180/pax
*4D3N = RM 260/pax
*5D4N = RM 330/pax
-Pakej transport+hotel (6pax)
*3D2N = RM 150/pax
*4D3N = RM 215/pax
*5D4N = RM 285/pax
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Sekiranya anda berminat menyertai percutian
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
http://abimtransport.blogspot.co.id/
http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/


Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

nur_azizah said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami citra cemerlang Syariah Tour,
Sebuah syarikat muslim patuh syariah yang menyediakan perkhidmatan supir / tour ground handling pakej bercuti ke Bandung , puncak & Jakarta.

InshaAlloh driver & tour guide dari company kami akan memberikan layanan terbaik, profesional, amanah, santun and mesra. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.



Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 105


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan per persons & per kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yang tiptop, keramah-ramah & berbudi bahasa.


InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, shadaqoh dan zakat akan disalurkan pada badan amil zakat tempatan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

Tempahan pada company tak payah ada deposite, tuan - puan cukup send picture detail flight picture and picture tempahan hotel anda kat Bandung.

Whatapps: +6289-5252-53317
Email :indrianinurazizah98@gmail.com

Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan tuan-puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

nur_azizah said...

Assalamualaikum
Minta izin nak ikut promote kat blog tuan / puan
Perkenalal kan kami dari CITRA CEMERLANG syariah tour
Kami nak menawarkan sewa kereta murah kat bandung or jakarta
Jenis kereta yg di tawar kan
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.
Kami juga menyediakan packages
Pakej 4D3N
transport + hotel
2 orang RM 350 / orang.
4 orang RM 299 / orang.
6 orang RM 270 / orang.
8 orang RM 245 / orang.
10 rang RM 220 / orang.
Pakej 3D2N
2 orang RM 250 / orang.
4 orang RM 199 / orang.
6 orang RM 170 / orang.
8 orang RM 165 / orang.
10 orang RM140/ orang.
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

TEMPAHAN
INDRI NURAZIZAH
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+628996933137

email & fb
indrianinurazizah98@gmail.com
tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

primera trans said...

transport holiday promo
jom tempah sewa transport murah :)
4 Hari 3 malam
450 RM saja atau 75 RM/ pax
minimum 6 pax

contact admin segera
+6285318490001

Limited stock nii..
siapa cepat dia yang dapat
Driver, Petrol, Tol, parking sudah included
Pemakaian area bandung saja ya

Primera trans Bandung
facebook : Primera Trans Bandung
Ig : asupkeun naon poho deui
whatsapp : +6285318490001

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 450.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam