Thursday, July 7, 2011

~ Pulun Siapkan Kerja ~

Sepanjang minggu nie aku pulun siapkan kerja.. Pulun siapkan maklumat untuk tax agen. Pulun siapkan kelulusan untuk urusan payment dan baucer.. Pulun siapkan closing account sehingga Jun.. Pulun segala-galanya.. Almaklum la bakal bercuti.. Walaupun hanya dua hari aje aku bakal bercuti, tapi dua hari tu pun akan memberi effect jika aku tak pulun siapkan kerja sebelum bercuti.. Boleh bayangkan kalau kerja aku tak siap, mesti masuk kerja nanti stress. Almaklum la ada kerja-kerja aku bersifat urgent dan dateline. 

Malah, sebenarnya dah jadi kemestian dan habit aku, setiap kali sebelum bercuti, aku akan pastikan tray di tepi mejaku kosong.. Dan hari nie hari terakhir sebelum aku start bercuti esok. Harap-harap sebelum balik kerja nanti, tray di tepi mejaku akan kosong.. Aku akan pulun kerja dan pastikan hasratku tercapai. Untuk pastikan tray di tepi mejaku kosong.. 

NOTA :-  PEACE NO WAR.. Harap-harap start kerja next week sudah
             dapat info untuk urusan bengkel perancangan kewangan.
             Kalau tak dapat, mesti aku buat cashflow syok sendiri
             jawabnyer.. Hehehehe..

2 comments:

AmaLemELyn said...

kak wati rajin...kejer semua dah siap pun..kan..kan...kan..

WATIE said...

macam tahu-tahu jer hari nie bakal half day kan.. nasib baik settle semua kerja.. hehehe..